Blomsterkurser


Kreativa Blomsterkurser med Mindfulness

Alla blomsterkvällar genomförs i en anda där vi fokuserar på att vara närvarande i nuet och bli vän med blommorna och skapandet. Det sägs att kreativitet för oss närmare vår själ och när vi är närvarande i stunden kan vi också släppa dagens spänningar och andas ut tillsammans. Blommor, jord och grönt hjälper oss att återknyta till moder natur och det har en lugnande effekt på människan. Vi börjar alla kurser med att andas ut tillsammans i en ring och därefter har vi en kort guidad meditation som hjälper oss att lämna dagens stress utanför rummet. Sedan låter vi kreativiteten spira med avbrott för en hälsosam fika. Observera att bilderna till vänster bara är exempel på kreationer, de visar inte det vi kommer att skapa på kurskvällarna. Jag är utbildad florist från Ingvar Strandhs Blomsterskola och har arbetat i blomsterbutik i flera år.

Anmälan till en blomsterkurs görs via kontaktformuläret.

Jag vill prenumerera på Soulful Livings nyhetsbrev!

Tisdag 8 oktober - Höstbukett & Naturdekoration

Kvällen börjar med en gemensam och rogivande mindfulnessmeditaion där vi släpper dagens stress och krav. Därefter skapar vi en mustig höstbukett med höstens varma färger och spännande material. Vi går igenom skötsel av buketten och några av floristens speciella knep. Vi fikar med värmande te och hälsosamt tilltugg i härlig gemenskap. Efter fikan gör vi även en naturinspirerad dekoration med

höstens underbara material.

Tid 18.30 - ca 21.30 pris 450 kr, inkl fika.


Söndag 24 november - Adventsljusstake & Krans

Förmiddagen inleds med en gemensam mindfulnessmeditation där vi fångar söndagens lugn. När vi mediterat skapar vi en mysig och stämningsfull adventsljusstake, vi jobbar med mossa och olika julinspirerande material som enkelt kan bytas ut efterhand. I pausen dukar vi upp en lättare brunch med julens smaker. Vi kommer även att dekorera en krans som redan är klädd med grönt. Vi väljer bland allt vårt juliga material och sätter vår egen touch på julen.

Tid 10.00 - ca 13.00 pris 550 kr, inkl lätt brunch.


Onsdag 18 december - Julig bordsdekoration & Amaryllis

Julen närmar sig med stormsteg och kvällen börjar med en gemensam mindfulnessmeditation där vi släpper julens stress och istället fångar det vackra och stillsamma i julens natur. Denna kväll gör vi en underbart julig bordsdekoration som håller ända fram till jul med julens dofter, smaker och färger. Vi fikar med julens smaker i te och tilltugg. Vi skapar även en hög julinspirerad bukett med amaryllis.

Tid 18.30 - ca 21.30 pris 450 kr, inkl fika.Önskar du en specialkväll/eftermiddag med tjejgänget, möhippan eller kollegorna så är du varmt välkommen att höra av dig. Ni behöver vara minst 6 och max 12 personer. Vi kan även ordna tilltugg eller annan mat om ni så önskar.

Jag vill prenumerera på Soulful Livings nyhetsbrev!

Soulful Living by Marie AB

Adress: Sjöbodsvägen 21, 233 35 Svedala 

marie@soulfulliving.se emilia@soulfulliving.se